Волейболната легенда Владо Николов: Представянето е невероятно, страхотно

Волейболната легенда Владо Николов: Представянето е невероятно, страхотно

Представянето на мъжкия национален отбор по волейбол на олимпийската квалификация е пълна изненада за дългогодишния капитан на тима Владимир Николов. Той разкри как е бил приятно сюрпризиран след успехите над Франция (3:2), Холандия (3:0) и Сърбия (3:2). С тях тимът се класира за полуфиналите. Снощи България загуби от Германия с 1:3 в битка за влизане на финала.

"Представянето е невероятно, страхотно и пълна изненада за мен - сподели пред "България Днес" Владимир Николов. - Познавам лично момчетата. Видях колко ялов беше сервисът и колко неубедителна блокадата на европейското първенство преди няколко месеца. Сега тимът няма нищо общо с онези мачове. Приятно съм изненадан."

 

Владо Николов намери логично обяснение за тоталната промяна във волейболистите.

 

"Всички са мислели за квалификацията и се намират във върхова спортна форма - добави легендарният диагонал. - Силвано не е магьосник, за да ги преобрази за няколко дни. Единствено може да ги подреди."

Николов е впечатлен от преобразяването на Цветан Соколов.

"Не съм виждал Цецо да бие подобен сервис от 7-8 години - коментира Владо Николов. - Индивидуално всеки се справя супер. Тодор Скримов се контузи в квалификацията срещу Бразилия и лекуваше контузия на европейското първенство, но сега е на високо ниво. Виктор Йосифов също се намира в супер форма."

Още от Волейбол

Виж всички