Върба: Познавам голямата сила на Лудогорец, жалко, че не можем да вземем Меси и Роналдо

Върба: Познавам голямата сила на Лудогорец, жалко, че не можем да вземем Меси и Роналдо

Лудогорец представи официално новия треньор на тима Павел Върба и помощниците му Зденек Бешка и Мартин Тихачек (треньор на вратарите). Чешкият специалист призна, че е изненадан от огромния интерес от страна на медиите и допълни, че е наясно с голямата сила на разградчани, която си е проличала в Европа и през тази година. Върба добави, че Лудогорец ще се опита да привлече две нови попълнения - по един офанзивен и дефанзивен играч. “Жалко, че не можем да вземем Меси и Роналдо. Бих ги взел и двамата”, заяви Върба.

25 Лудогорец представи Павел Върба и екипа му

“Поздравявам всички. Изненадан съм колко много хора дойдоха днес. За мен Лудогорец е голямо предизвикателство. Познавам голямата сила на отбора и затова съм тук. Надявам се, че няма да разочаровам ръководителите и ще продължим да надграждаме това, което е през последните години. Знам, че целите на Лудогорец са възможно най-високите и се надявам, че с колегите ще успеем да ги изпълним.

Това, което ме убеди да дойда, са огромните цели на Лудогорец. Това, което отборът постига. Следя ги и големите цели ме накараха да приема. В добавка ме убедиха и последните 6 мача на отбора в Европа. С този отбор може да се работи и да надграждаме.

Бих казал така: дайте ми време и сами ще видите какво се случва на терена.

25 Лудогорец представи Павел Върба и екипа му

Идвам в отбор, който не се изгражда тепърва, от нулата. Видяхме каква висока класа има. Няма нужда да правя много промени. Знам, че всички очаквате мачовете срещу Интер. Това е изключително труден съперник, но имаме своите шансове.

Уважавам работата на треньорите преди мен. Не се страхувам. Радвам се и нямам търпение да работя”, бяха първите думи на Върба, след което продължи:

“Искам да продължа досегашната работа на клуба, защото тя до момента е добра. Основната ми цел е да продължа започнатото. Няма причина да не си вярваме помежду си”, добави чехът, след което коментира трансферната политика.

“Всеки отбор търси играчи, гледа, опитва се да засили конкуренцията. Ние също го правим и с времето ще видите какво ще направим. Когато се каже някое име предварително, нещата свършват зле. Търсим един офанзивен и един дефанзивен играч. Имаме предвид и това, че на някои от момчетата им изтичат договорите през лятото и не е хубаво да се поставим в ситуация тогава да търсим играчи.

25 Лудогорец представи Павел Върба и екипа му

Ако футболистът и клубът се разберат, не виждам причина Кешерю да не остане.

Няма причина да не вярвам, че ръководството ще осигури и остави играчите, които искам да са в отбора. Вярвам, че най-добрите играчи ще са в състава.

Аз съм много приятно изненадан от офанзивните играчи на Лудогорец. Не трябва просто да привлечем някой, а той да ни помогне повече. Жалко е, че не можем да вземем Меси и Роналдо. Бих взел и двамата”, коментира с усмивка Върба, който препоръча на журналистите да заложат на Лудогорец срещу Интер.

“1/99 не е много добра ставка за шансовете ни срещу Интер, но пробвайте да сложите 100 лева на подобен коефициент. Може и да ви излезе”, оптимист е Павел Върба.

Относно битката за титлата в България, Върба разясни. “Опасността идва най-вече от софийските грандове. Те със сигурност ще се опитат да спрат Лудогорец. През 6-те месеца, през които нямахме контакт с ръководството на Лудогорец, си мислех, че нивото е по-ниско от чешкото първенство. Но сега твърдя, че първенствата са горе-долу на едно ниво. Единственото, което мога да препоръчам да се коригира, е някои стадиони да бъдат подобрени.

Няма нужда да ми поставят цели, аз си ги знам. Ако не вземем купата, това ще е зле. Това все пак е Лудогорец, а не някой отбор с малки цели”, допълни чешкият треньор, който успя да излизе с бившия си тим Виктория (Пилзен) три пъти от групите на ШЛ.

“Във Виктория имахме една спойка от повече чешко-словашки футболисти. Тук са най-добрите български футболисти и доста чужденци. Но чужденците са отдавна в отбора и аз не ги приемам за такива”, допълни Върба.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти