Норвежки триумф при жените в "Тур дьо ски"

Норвежките скибегачки Ингвилд Флугстад Йостберг, Терезе Йохауг и Хайди Венг заеха първо, второ и трето място в преследването на 15 километра класически стил в Тоблах, Италия, четвърти старт от веригата Тур дьо ски. Йохауг и Йостберг, които стартираха от първо и второ място, не позволиха на конкурентките си да ги доближата и проведоха самостоятелна битка, която в крайна сметка бе спечелена с минималните 0.4 секунди от Йостберг, финиширала за 26:51.5 минути.

За третото място битката бе дори по-тежка, като Венг от измъкна само с 0.1 секунди от рускинята Наталия Непряева, с 0.5 от сънародничката си Астрид Якобсен и с 0.9 секунди от шведката Ебба Андерсон, които допълниха челната шестица. За Йохауг това бе първо състезание с различно от първото място в интервален старт от началото на сезона, но въпреки това норвежката остава начело в класирането както в Тур дьо ски, така и за Световната купа по ски бягане.

За Тур дьо ски Йохауг има общо време от 1:22:05 часа, като води с 22 секунди пред Йостберг и Непряева. За Световната купа Йохауг има 695 точки, пред Венг с 536 и американката Джесика Дигинс с 437. Следващият старт от Тур дьо ски е във Вал ди Фиеме на 3 януари - масов старт на 10 километра класически стил.

Още от Зимни спортове

Виж всички