Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

Изабелла Шиникова пред Sportal.bg: Имам нивото да съм в топ 50

Изабелла Шиникова пред Sportal.bg: Имам нивото да съм в топ 50

Една от най-добрите български тенисистки Изабелла Шиникова даде интервю за Sportal.bg в началната си фаза на подновяване на тренировките. 167-мата в света сподели, че според нея има необходимото ниво, за да влезе в топ 50, защото е играла много често с тенисистки оттам и може да направи сравнение. Шиникова смята, че всичко е въпрос на подготовка и положени усилия от нейна страна. 

45 Открита тренировка на тенисистите Виктория Томова, Изабела Шиникова и Александър Лазаров

 

“Много добре се чувствам. Тренирам всеки ден с Тодор Енев и той много ми помага да вляза в кондиция по-бързо. Още не е сигурно кога ще се подновят турнирите. Надявам се да е възможно най-скоро. Когато обявят календара, тогава ще го прегледам и ще реша къде да участвам, сега още не е много ясен.  

Надявам се най-вече да нямам контузии и да има турнири, а пък аз ще дам всичко от себе си да вървя напред и да се представям добре. В тениса мечтая за топ 50, топ 20. Зависи от здравословното състояние, от тениса, а и от пандемията, защото сега не се знае как ще се развият нещата. 

 

45 Открита тренировка на тенисистите Виктория Томова, Изабела Шиникова и Александър Лазаров

Играла съм с много тенисистки от топ 50 и по-нагоре, наскоро играх с бившата номер 5 Сара Ерани. Тенисът много се е развил през годините, но смятам, че имам нужното ниво. Трябва да положа доста усилия да се подготвя добре и да достигна дотам”, каза Шиникова. 

 

Вижте и чуйте във видеото пълното изказване на българската тенисистка.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти