Убедиха бунтаря Дийни да поднови тренировки

Убедиха бунтаря Дийни да поднови тренировки

Капитанът на Уотфорд Трой Дийни, който беше един от най-яростните противници на "проект рестарт", ще поднови тренировки, след като е бил убеден от д-р Джонатан Ван-Там, заместник-главният медицински директор в правителството, че това е безопасно. 

"Казах единствено, че няма да се върна още първата седмица, а хората го възприеха така, все едно никога няма да го направя. Аз съм капитан на отбор от Премиър лийг. Не си върша работата, ако седя вкъщи и казвам на играчите: "Спечелете този мач за мен, а аз няма да правя нищо." Всеки, който ме познава, знае, че никога не се плаша от предизвикателства. Но всеки, който ме познава, също знае, че семейството е най-важното за мен.

Джонатан се справи много добре. Не само защото отговаряше на въпросите ни, но и защото бе достатъчно честен понякога да казва, че няма отговор. Последният ни разговор бе в петък и тогава той имаше много повече информация, много по-детайлни анализи. Той просто ме изпълни с увереност, че прави всичко възможно да разполагаме с цялата информация. Рисковият фактор ще се сведе единствено до играчите", заяви Дийни. 

Нападателят сподели, че след като е изразил публично позицията си, е станал обект на доста агресия както във виртуалното пространство, така и на улицата: "Видях коментари, в които ми казваха: "Надявам се синът ти да се разболее от коронавирус". Във времена, в които психичното здраве е толкова важна тема, всички казват, че трябва да говорим. Дани Роуз и аз говорихме, но получихме много удари заради това". 

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти