Гледай на живо

Левски победи Пирин само с 1:0 след повече от дузина голови положения - на живо от "Герена" с отзивите

Юнайтед изтегли кредит от 140 милиона паунда, харчи ги за трансфери

Юнайтед изтегли кредит от 140 милиона паунда, харчи ги за трансфери
Манчестър Юн разкри стряскащите параметри на кризата
Манчестър Юн разкри стряскащите параметри на кризата

Ръководството на Манчестър Юнайтед е изтеглило кредит в размер на 140 милиона паунда. Обяснението е, че те ще бъдат използвани за справяне с кризата, причинена от пандемията с COVID-19. Според английските медии обаче по всяка вероятност сумата ще влезе в бюджета за трансфери. 

Преди седмица клубът, който е един от най-богатите в света, разкри, че вследствие на кризата нетният дълг на Манчестър Юнайтед е скочил с цели 42%. Въпреки това клубът не се е отказал от намеренията си да бъде активен на трансферния пазар. Оле Гунар Солскяер иска поне две силни нови попълнения, като големите му цели са Джейдън Санчо и Джак Грийлиш. "Червените дяволи" ще се опитат да вземат и двамата въпреки неблагоприятните условия в момента. На "Олд Трафорд" се надяват, че евентуалната продажба на Пол Погба ще улесни още повече този процес. 

Плановете са накарали ръководството на Юнайтед да реши да използва по-голямата част от кредитната линия, която клубът бе договорил с Bank of America. Нейният пълен размер бе 150 милиона паунда. 

Още от Футбол свят

Виж всички