Манчестър Юн разкри стряскащите параметри на кризата

Манчестър Юн разкри стряскащите параметри на кризата
Солскяер: По-добре дупка в отбора, отколкото задник! Важното е, че вече няма нито една черна овца
Солскяер: По-добре дупка в отбора, отколкото задник! Важното е, че вече няма нито една черна овца

Един от най-богатите клубове в света на спорта - Манчестър Юнайтед, призна за сериозни загуби в резултат на пандемията от коронавирус. От “Олд Трафорд” разкриха, че нетният им дълг е скочил с цели 42% до 429,1 млн. паунда. Това се дължи както на липсата на приходи през последните месеци, така и на факта, че британската лира губи от стойността си в сравнение с американския долар. На годишна база “червените дяволи” са регистрирали с 19% по-малко приходи до 31 март в сравнение със същия период преди година.

Допълнително положението се влошава от липсата на сигурност заради все още върлуващия COVID-19 и неяснотата около евентуалното подновяване на първенствата. Не на последно място е и вариантът за възможно връщане на 15 млн. паунда от ТВ права, които клубът получи авансово.

И все пак според изпълнителния вицепрезидент на “червените” Ед Уудуърд финансовите загуби остават на заден план в сравнение с другите последствия от заразата. “Основната ни цел продължава да бъде здравето на нашите колеги, фенове и партньори по целия свят. Изключително сме доволни от начина, по който всички, свързани с клуба, реагираха по време кризата”, заяви английският шеф.

Уудуърд припомни за различните благотворителни акции на Манчестър Юнайтед през изминалите седмици.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички