Ивендър Холифийлд: Ако Майк ме потърси, веднага ще приема

Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Ивендър Холифийлд обяви пред Би Би Си, че е готов да излезе на ринга срещу големия си съперник от миналото Майк Тайсън в демонстративен благотворителен мач.

Майк Тайсън се върна на ринга, но в кеча (видео)
Майк Тайсън се върна на ринга, но в кеча (видео)

57-годишният Холифийлд изигра два знаменити двубоя с 53-годишния Тайсън по време на славната си кариера, като особено запомняща се бе срещата през 1997 година, когато Тайсън отхапа част от ухото на съперника си.

В последните седмици Тайсън публикува серия от видеоклипове, на които се вижда как тренира и че се намира в отлична форма. Това породи слухове, че може да се завърне на ринга. В същото време Холифийлд написа в “Инстаграм”, че е готов да се бие за благотворителна цел.

"Ако аз помоля Майк да се бием, ще изглежда така, че насилник иска да си изкарва комплексите върху жертвата, защото аз два пъти съм го побеждавал. Не искам да има напрежение върху мен и хората да казват "ти искаш да се биеш с Майк, защото знаеш, че ще го победиш", заяви уверено Холифийлд.

"Ако той ме потърси, веднага ще приема. Аз лично нямам проблем с това, че съм с четири години по-голям от него и при подобен мач аз ще бъда на 58, а той на 54 години", каза още Холифийлд, чийто последен професионален мач бе през май 2011 година.
Кличко помага на Холифийлд за завръщането (видео)
Кличко помага на Холифийлд за завръщането (видео)
Следвай ни:

Още от Бойни спортове

Виж всички