Тодор Батков: Без да чукаме на врати няма да стане, но не трябва да се връщаме на това, което беше (видео)

Празнична заря озари "Герена" (видео + снимки)
Празнична заря озари "Герена" (видео + снимки)

Бившият президент на Левски Тодор Батков поднесе цветя пред паметника на Апостола “Васил Левски”. Заедно с Батков цветя поднесоха и изпълнителният директор Павел Колев и бъдещият собственик Наско Сираков. “Левски е начин на живот”, лаконичен бе Тодор Батков.


Още ветерани, фенове и представители на клуба присъстваха на събитието.

"Това е момент да се обединим и да застанем всички зад ръководството. Решението за Сираков е много добро, тъй като той ще обедини „синята“ общественост. Нека с общи усилия да продължим напред в този момент", добави бившият собственик на Левски.

„За мен Левски е начин на живот, не просто идея. Така е и за моите деца. Поклон пред всички, които дават каквото могат за каузата. Трябва да продължим по същия начин, сега трябва да се привлекат и спонсори. Надявам се тази седмица акциите да бъдат прехвърлени".

„Очевидно трябва да се направи сериозна организационна и финансова реформа. Спортно-технически също трябва да направим всичко възможно до края на шампионата да се представим на ниво. Криза обаче няма, а по-скоро има подем в любовта към клуба. Честит двоен празник. Не е случайно, че Левски е създаден на този голям български празник. Клубът е символ на възраждането на българския дух", завърши Батков.

Адвокатът говори пред медиите и на могилката до 22-ро училище, където на 24-и май 1914 г. група момчета от Втора мъжка гимназия провеждат учредителното събрание, за да създадат Спортен клуб Левски.

"Една от големите мечти се сбъдна - Левски е обединен! Това е моето определение. Нещо, което ми тежеше през годините. На фона на кризата, предизвикана от коронавируса, на фона на неясната ситуация в Левски, на финансовия колапс. Това е единствената добра новина. Втората добра новина е, че ситуацията в Левски стана първа новина. Това показва, че Левски е в сърцата на много, много хора. Мисля, че това е най-емоционалният рожден ден след 100-годишнината на клуба. Вървим по правилен път. Не бива да се отказваме. Трябва да продължим по план, а всеки с каквото може да помогне на любимия клуб, да го стори. Уверен съм, че ситуацията ще се стабилизира. Може да звучи клиширано, но Левски го е имало, има го и ще го има, докато има България и има българския дух", коментира Батков.
"Дали Сираков ще получи акциите? Това не мога да кажа. Четейки изказванията - да, ще се случи. Това е формалната част, която е хубаво да се реши, да се изчисти въпроса. Да се стабилизира клуба, да се успокоят хората. Този подем и това настроение ме радват. Засега Наско Сираков е обединителната фигура. Подкрепих го. Днес говорихме, две мнения няма. Аз съм убеден, че ако той се хване сериозно и ако се стегне, ще направи много неща и ще ги направи. Мисля, че естествено и нормално Сираков да е президент. Стига са били бащиците. Той съчетава кариера на легенда - играч с най-много голове на клуба, един от тези с най-много мачове, три пъти ръководител в клуба, когато се извоюваха пет титли. Има всички качества. Второ може да се разбере с всяка от фракциите. Трето не вярвам, че има затворени врати за него. Защото без да се чука на вратите, няма да минем, убеден съм.

63 106 години Левски

Но не бива да се връщаме на това, което беше. С каквото мога помагам от сърце. Винаги съм готов със знание и опит да помогна. Все пак какво ли не преживях през тези 14 години начело на клуба. За много от ново възникващите ситуация мога да покажа - добър, правилен и законен изход. Най-важното е да продължим да обичаме Левски и да продължим да пълним стадиона, засега виртуално, а по-късно и физически. Първият отбор и школата да ни радват. Предстоят ни 10 мача, които дано ги изиграят с чест. Пожелах успех на треньора Петър Хубчев", допълни Батков.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти