Владо Стоянов: Лудогорец е голям дразнител за всички

Владо Стоянов: Лудогорец е голям дразнител за всички

Стражът на Лудогорец Владислав Стоянов заяви, че няма никакви притеснения отново да излезе на терена, след като първенството бъде подновено на 5 юни. Опитният вратар е на мнение, че пандемията от коронавирус е наплашила част от хората, за което е допринесло и преекспонирането на част от информациите по темата. В предаването "Домът на футбола" по Диема Спорт Стоянов сподели, че решението за края на сезона в efbet Лига е добре преценено и БФС е направил най-точното нещо, за да даде възможност на всички отбори да се борят за целите си.

„Опитвам да оставям жена ми да се наспи и се занимавам с детето. Нормално ежедневие, но правя и индивидуални тренировки, помагам и с домакинските неща, с каквото мога. От няколко дни вдигнаха част от забраните, но правим специфични тренировки”.

Владо Стоянов призова: Мачовете от efbet Лига с публика
Владо Стоянов призова: Мачовете от efbet Лига с публика

„Такава почивка никога не сме имали, откакто сме футболисти, но тази пауза е не точно пауза, тъй като не можеш да се възползваш пълноценно от почивката. Не можеш да пътуваш и не беше приятно за нас. Върнах се в игра и шампионатът спря, но така трябваше да се случи. Не зависи от мен, но е стечение на обстоятелствата”, каза Владо Стоянов.

„Ясно е, че този шампионат няма да завърши по нормален начин, но ако мислим за следващия, трябва да се започне възможно най-скоро. 5-и юни е приемливо. Предполагам никой не се е оставил два месеца да не мърда и е тренирал, както може. В крайна сметка мисля, че всеки се е занимавал, а сега имаме 20-25 дни да се подготвим с треньорите, така че смятам, че е достатъчно. Подготовките от по 2-3 месеца са отживелица от комунистическото време. Футболистите се познават, знаят изискванията и просто трябва да наблегнем на физическата част. Остават 7-8 мача, така че тези мачове могат да се изиграят. Отборите, които нямат някакви амбиции, може да ги използват за контроли и да влязат в новото първенство оптимално”, смята Стоянов.

„Мисля, че с оглед ситуацията, то БФС взе най-доброто решение. Ако трябваше да се изиграе целият плейоф, тогава футболистите нямаше да можем да смогнем. Можеше да се получат травми и дано сега с олекотяването на мачовете няма да има контузии и ще изиграем нормално мачовете. Ако бяха оставили само два мача, щяха да са малко и нямаше да е честно към отборите. Факторът домакинство отпада и мисля, че това е най-честният и добър вариант за всички”, допълни вратарят.

„Факт е, че феновете трябва да са на стадиона, тъй като без тях се губи зарядът и мотивацията. Играта е за хората, да подкрепят отборите си, да се насладят на футбола и това е неприятно. Дано да се промени това нещо. Както слушаме, се дават 30% на кина и театри да се ползват и смятам, че може и за стадионите да се промени. Стадионите са отворени и логично е да се разреши и при нас 30% от капацитета, което малко или много ще е добре, тъй като за по-малките отбори ще могат да генерират средства, а и отборите да са доволни. На този етап това е ситуацията, но предполагам, че и това ще се обсъжда. Дай Боже да започнем на 5-и и ще видим после. Следя нещата, които стават в Левски, от медиите. Определено е доста неприятно за тях и за играчите, тъй като изпитват несигурност. Предполагам и те самите не знаят какво става, но при всяко едно положение мачът с тях ще е труден, тъй като те ще играят за името на отбора и техните най-вече. Всеки един играч там е качествен и са професионалисти, давайки 100% от себе си, докато са там. Много пъти Лудогорец е шампион и сме голям дразнител, така че ще играят сериозно. Мачът ще е интересен”, смята Владо Стоянов.

Лудогорец сяда на финални преговори с Владислав Стоянов
Лудогорец сяда на финални преговори с Владислав Стоянов

„Чувах се с Георги Георгиев, тъй като сме в добри отношения, но не сме говорили кой знае колко какво става при тях. Те, самите, не са добре запознати, така че не мога да коментирам детайлно какво ще става в Левски. Надявам се като професионалист и фен на играта всичко да приключи добре и отборът им да си запази положението си в елита. Това е Левски, а не някой селски отбор”, допълни той.

„В мен от вируса страх няма. Аз съм по-широкоскроен за тези неща. Не се панирам, чета много неща около темата и мисля, че някои неща се преекспонираха. Нормално е хора с по-лабилна психика да се наплашат. Не може да сме постоянно затворени, така че смятам, че животът трябва да продължи по нормален начин. В мен страх няма и чакам да почнат мачовете”, анализира вируса Стоянов.

„Този сезон няма да го помня като паметен, а като странен. Паметното е, че се завърнах, тъй като това ми беше голямата цел и борба. Мисля, че това е най-големият мач, който съм спечелил. Определено всичко е странно, но лека-полека ми се иска да се нормализират нещата. Нямам много наблюдение върху младите вратари, но не може да не споменем Даниел Наумов. Има доста заложби, но дали ще успее да се развие… Той си мисли, че знае всичко, но трябва да работи още много. Дано да реализира качествата, които има. Иван Дюлгеров прави добро впечатление, но като цяло не се залага на млади български вратари, но темата е доста дълга. Не мога да кажа с точност кой бих отличи, но се надявам да излязат двама-трима, дай Боже и повече, добри млади вратари и да направят трансфер в Европа, за да се развият още по-добре”, завърши интервюто си Владислав Стоянов.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички