Водещ юрист се плесна по челото, като видя джирото: Това е пунта мара!

Водещ юрист се плесна по челото, като видя джирото: Това е пунта мара!

Джиросването на акциите на Левски от формалния собственик Георги Попов на Бойко Борисов е невалидно и промяна в собствеността на клуба няма, Това обяви професорът по търговско право Огнян Герджиков.

"Когато завършвах един стар юрист ми каза: "Добрият юрист не трябва да вярва на ушите си, той трябва да вярва на очите си". Аз преди няколко дни не го послушах, зададоха ми въпрос за джиросването на акциите и кой е собственик. Казах, че джирото е едностранна сделка, от него задължения за джиратаря няма никакви и той не става акционер, докато не се впише в книгата на акционерите".

"Вчера (в събота) видях т.нар. джиро и се плеснах по челото какви мнения давам. Това, което беше показано не е никакво джиро, младите хора биха му казали пунта мара. Една ценна книга се джиросва на гърба. Когато има много джира и този гръб не стига, на него се залепва един бял лист и на него продължава джиросването. Това е единен документ, не могат да бъдат два, за да се проследи непрекъснатият път на джирата", обясни Герджиков в "Тази неделя".

"Всъщност това не е нищо. Следва, че това е един удар във въздуха, нищо не е станало. Собственик на акциите е този, който се е опитал по този начин да джироса. Ако това е направено умишлено, умно е замислено, защото побъркаха цялата държава една седмица. Мисля си обаче, че е направено от недостатъчно знание", добави Герджиков.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички