Сътресения в Марсилия

Сътресения в Марсилия

Наставникът на Марсилия Андре Вияш-Боаш е готов да подаде оставката си, след като спортният директор Андони Субисарета напусна клуба.

Испанецът се раздели с клуба по взаимно съгласие. Бившият вратар на Барселона и испанския национален отбор заема поста от 2016 година и имаше още една година договор с клуба. Позицията на Субисарета в провансалския клуб се разклати през януари след назначаването на Пол Олдридж за координатор в клуба.

Олимпик Марсилия прави един от силните си сезони в последните години, като заемаше второ място в класирането на Лига 1, преди първенството да бъде прекратено заради пандемията. Марсилия ще участва в Шампионска лига за първи път от 2013 година. Вияш-Боаш пристигна във френския тим миналото лято и има основна заслуга за прогреса, който демонстрира отбора.

Според запознати Вияш-Боаш не е доволен от посоката, в която се развива клуба след напускането на Субисарета. По-рано този месец португалецът заяви, че иска първо да се срещне с новите собственици, за да обсъдят бъдещето на отбора. Той допълни, че ще се радва да остане, но при положение, че го подкрепят на трансферния пазар през лятото.

Още от Футбол свят

Виж всички