Отлагат със седмица битката на Багата

Отлагат със седмица битката на Багата

Кризисната ситуация с разпространението на коронавируса в САЩ доведе до нова промяна на датата за следващия мач на българската звезда от световен ранг в ММА Благой Иванов.

Миналата седмица стана ясно, че Багата все пак ще премери сили с бразилеца Аугусто Сакай в сблъсък от тежка категория в галата на UFC на 23 май в свръхмодерния център на най-авторитетната верига в смесените бойни изкуства в Лас Вегас. Точно в главния град на Невада живее и тренира Иванов.

Първоначално българинът трябваше да се бие с този противник на 9 май в Сао Паулу. Залата в бразилския мегаполис обаче бе преобразувана в болница за заразени от коронавирус.

Сега MMA Junkie съобщава, като се позовава на свой добре осведомен източник, че въпросната гала с участието на Багата ще се състои седмица по-късно – на 30 май.

Все още не е ясно дали това ще се случи в центъра UFC Apex, или някъде другаде. Естествено, мачовете ще бъдат без публика при пандемията.

Босът на UFC Дейна Уайт иска да навакса със събитията, които бяха отложени заради вируса. Властите в Невада обаче са много внимателни. Директорът на атлетическата комисия на щата Боб Бенет не дава гаранции заради кризисната ситуация в страната. Губернаторът на Невада Стив Сисолак пък наскоро заяви, че животът на гражданите стои над каквито и да е долари.

За Багата двубоят срещу Сакай ще е 5-и в UFC. За галата, която трябва да се състои на 30 май, са предвидени към момента още 3 мача.

Главният сблъсък в клетката ще е между бившия шампион на веригата в полусредна категория Тайрън Удли и Жилберт Бурнс.

Макензи Дърн срещу Хана Чифърс е дамската битка, а последната среща е между Кидсон Абреу и Джамал Хил.

“24 часа”

Още от Бойни спортове

Виж всички