Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Степан Хиндлиян: Божков не е свикнал да му се отказва, а ние го направихме

Степан Хиндлиян: Божков не е свикнал да му се отказва, а ние го направихме

Председателят на НКП на Левски Степан Хиндлиян направи скандални разкрития за Васил Божков в студиото на "Събуди се", където говори по темата с акциите на клуба.

“Това е театър, който се случи с участието на авторитетен журналист и е доказателство на тезата на феновете на Левски, че клубът е заложник на иконимически и политически интереси. Това, което се случи вчера, е потвърждение на тази теза“, започна той.

“Г-н Божков близо година имаше пренебрежение към публиката. Не идваше на мачове. В един момент, когато облаците над него се сгъстиха, каза, че няма лотария, няма Левски – за протест. Говорете с Борисов. Ние не изпълнихме волята му да излезем на улицата. С мирно шествие връщаш ли лотарията? Ако излезете на улицата – имате моята подкрепа. Аз отказвам публиката на Левски да бъде въвличана в подобни сценарии. Пред Божков Борисов ме нарече подлога заради начина, по който той ги вижда нещата. Не е свикнал да му се отказва“, продължи председателят.

“Не е важно какво се е случило, аз какъв съм бил наричан. Важното е оттук нататък какво се случва. Това не може да продължава. Има един вариант и той е следният, за да се скъса с този модел. Търговският закон дава право мажоритарният пакет да остане в клуба. Останалите акционери да свикат общо събрание, да изберат надзорен и управителен съвет, които на чисто да започнат да търсят спонсори по естествен начин. Когато Левски се менажира по правилен начин има притегателна сила. Който и да е собственик на Левски, да бъде така добър акциите да отидат в клуба. Най-голямата футболна емблема отива по дяволите."
Първият опит на феновете да скъсат с гореспоменатия модел претърпя крах в сряда, когато Божков и Попов джиросаха акциите си, над 80 процента, на премиера Борисов и го посочиха като главен виновник за тежкото състояние на "сините". Хиндлиян твърди, че това е абсурдна ситуация и Левски е заложник в нея.

"Житейската логика казва, че не можеш ти, ако имаш една фирма с 200, 300, 500, 30 или 16 милиона задължения, да решиш да ми я прехвърлиш и аз утре сутринта да се чудя какво да правя с нея. Ако това е допуснато от закона да се случва, то направете си сметка той от какви хора е писан. А тези хора са били в управлението на държавата, включително и председател на Народното събрание, ако не бъркам", продължи председателят на НКП.

"Случилото се вчера е доказателство на тезата, че клубът е заложник на политически и икономически интереси. Той е вкаран в схеми и се използва като разменна момента от разни кръгове, които имат интерес в това нещо.

Трябва да съберем 1.5 милиона лева спешно, за да платим на едни футболисти, които паднаха с 4:0 от кипърски сервитьори през лятото. Затова казвам, че моделът е сбъркан", завърши Хиндлиян.
Последвайте канала ни в

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти