Ясни са имената в Гражданския съвет за обществена подкрепа, създаден от феновете на Ботев (Пд)

Ясни са имената в Гражданския съвет за обществена подкрепа, създаден от феновете на Ботев (Пд)

Сдружение “ПФК Ботев" изпрати официално писмо до зам.-кмета на Пловдив Пламен Райчев, с което го информира, че е създаден Граждански съвет за Обществена подкрепа за завършването на стадион "Христо Ботев“.

Публикуваме без редакторска намеса официалния текст на сдружението:

До г-н Пламен Райчев

Зам.-кмет на Община Пловдив

Относно: Създаване на Граждански съвет за Обществена подкрепа за завършването на стадион "Христо Ботев“ гр. Пловдив

Уважаеми г-н Райчев,

Ние от Сдружение “ПФК Ботев", регистрирано през 1990 г., като единствен правоприемник на футболното дружество "Ботев", създадено през март 1912 година, съакционер във футболния клуб и най-висш орган на привържениците на Ботев Пловдив представяме на Вашето внимание сформираният от средите на жълто-черните привърженици Граждански съвет за Обществена подкрепа за завършването на стадион "Христо Ботев“ гр. Пловдив.

Някои от мотивите, които водят до създаването на този орган, както и неговите главни цели са:

Осигуряването на навременна и достоверна информация на пловдивската общественост по въпросите, касаещи дострояването на този уникален за България спортен обект,

Желанието на привържениците на "Ботев“ Пловдив да съдействат, със своята екпертиза и доброволна гражданска активност, за качественото и навременно завършване на своя дом , стадион "Христо Ботев“ гр. Пловдив,

Заявеното желание от страна на Община Пловдив за осъществяване на активна и навременна комуникация с представители на привържениците, 

Изричното желание на министър-председателя от 29.02.2020г, при посещението му в Пловдив, за обществен контрол върху отпуснатите от Държавата средства за завършването на стадиона.

Нашето най-искрено намерение е да бъдем добронамерени и диалогични в действията си, като единствената ни цел, ще бъде качественото и навременно завършване на ст. "Христо Ботев“ и завръщането на привържениците по трибуните му. Вярваме, че това е и желанието на Община Пловдив.

Прилагаме списък с утвърдените от нас представители.

12 Май,2020г. 

Гр. Пловдив С уважение:

УС на СДРУЖЕНИЕ “ПФК БОТЕВ 

Списък на членовете на Граждански съвет за Обществена подкрепа за завършването на стадион "Христо Ботев“ гр. Пловдив, представени от Сдружение ПФК Ботев на Община Пловдив:

Инж. Атанас Стафунски – собственик и управител на "Теракомстрой“ ООД гр. Пловдив – по част " Площадкови ВиК мрежи“ и "Вертикална планировка“.

Инж. Атанас Танчев – изпълнителен директор на "Филкаб“ АД – по част "Електро“,

Инж. Борис Гиздаков - строителен инженер, завършил право, независим оценител на недвижими имоти.

Инж. Иван Стаев - строителен инженер, специалност "Конструкции“ с богат опит в инвестиционния контрол,

Инж.Рангел Мутафчийски – съсобственик и управител на "VGR" ООД гр. Пловдив - цялостно проектиране и изграждане на сгради в промишления сектор – по част "Конструкции,

Адв. Тихомир Стойчев, специалист по търговско, дружествено и договорно право,

Инж. Цветозар Павлов – управляващ собственик на "GM project management" ЕООД гр. Пловдив, консултации в областта на строителството, подготовка, договаряне и управление на големи строителни обекти.

Още от БГ Футбол

Виж всички