Бивш съотборник на Джордан: С обидите си той ме подготви за живота

Бивш съотборник на Джордан: С обидите си той ме подготви за живота

Бившият играч на Чикаго Булс Скот Бърел е бил обект на много обиди от страна на Майкъл Джордан, но той не ги е приемал като нещо негативно. Самият Джордан заяви в "Последният танц", че е искал да изгради жилавата психика на Бърел, а в интервю за HoopsHype Скоти обясни как е приемал думите на Ем Джей.

"Приех го като обучение. Обучение по трудния начин. Не мислех, че е толкова смущаващо. Не го смятах за унизително. Не съжалявам за случилото се и нямам никакви задни мисли за това да се уча от най-добрите. Искам да кажа, че получавах уроци от най-великия играч, от най-великия отбор. Това бе тим, който спечели пет от последните седем титли преди да се присеъдиня. Не исках да обърквам отбора. Радвах се, че можех да се уча по всеки възможен начин", обясни Бърел.

"Мисля, че Майкъл и отборът ме подготвиха за живота, не само за баскетбола. В миналото играх с някои много добри отбори и играчи, но е съвсем различно, когато играеш със страхотни играчи и треньори, с които имахме обща цел - да спечелим титлата. Напълно различно е, когато това ниво се повиши с още 100 градуса и ти си сред него", добави шампионът от 1998-а.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти