Ето с какво ще бъде заменено извънредното положение в България, обсъждат се новите мерки

Ето с какво ще бъде заменено извънредното положение в България, обсъждат се новите мерки
Комисията по правни въпроси гласува вчера на второ четене измененията в Закона за здравето, свързани с изтичането на извънредното положение в страната на 13 май 2020 г. Днес Законопроектът ще бъде обсъден на воро четене от Народното събрание на извънредно заседание.

На обсъждането на разпоредбите от парламентарната правна комисия присъстваха министрите на здравеопазването, правосъдието и туризма Кирил Ананиев, Данаил Кирилов и Николина Ангелкова.
 
Законопроектът предвижда министърът на здравеопазването да може да обявява извънредна епидемична обстановка, да забранява влизането на чужденци в България, да ограничава придвижването на хора в страната и да затваря обекти, включително и спортни. С измененията се предвижда да могат да бъдат въвеждани временни противоепидемични мерки както на територията на цялата страната, така и в отделни региони.
 
С промените се описват възможностите за задължителна изолация и болнично лечение. Прецизират се сроковете за предвидените социално-икономически, финансови и здравни мерки.

Още от БГ Футбол

Виж всички