ЛеБрон и компания се връщат в тренировъчната зала

ЛеБрон и компания се връщат в тренировъчната зала
Лос Анджелис Лейкърс планира да поднови тренировки на 16 май, съобщават местните медии. 
Сезонът в Националната баскетболна асоциация беше прекъснат на 12 март заради пандемията от коронавирус, а от лигата разрешиха на отборите да започнат отново занимания при спазването на строги правила от утре, 8 май, по преценка на клубните ръководства в зависимост от разпространението на инфекцията от Ковид-19 в отделните щати.
Лейкърс, който е лидер в Западната конференция и основен претендент за титлата, ще отвори тренировъчната си база следващия уикенд. 
Суперзвездата ЛеБрон Джеймс и неговите съотборници ще могат да се готвят самостоятелно при определените от управата на НБА протоколи. Те ще трябва да се движат из клубните съоръжения с маски, които ще могат да свалят единствено по време на тренировките.

Играчите ще трябва да спазват социална дистанция от 12 фута (3.65 метра), а на полето едновременно самостоятелни занимания ще могат да правят най-много четирима играчи. Старши треньорите няма да имат право да присъстват, а само до шестима техни асистенти ще могат да надзирават сесиите от трибуните.
В мерките са включени задължителна дезинфекция след всяка отделна тренировка на игрището, в това число и на топките, както и след всяко използване на уредите във фитнес залата. Отборните занимания на този етап остават забранени.
От Юта Джаз пък съобщиха, че вероятно ще са наложи да се забавят малко, тъй като искат да бъдат напълно сигурни, че ще могат да гарантират необходимите условия за спазването на всички изисквания в тренировъчния си център.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти