ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Майката на Джокович: Федерер е малко арогантен, Ноле се чувства богоизбран

Майката на Джокович: Федерер е малко арогантен, Ноле се чувства богоизбран
Диана Джокович - майката на водача в световната ранглиста Новак Джокович, даде любопитно интервю за швейцарския вестник Blick. В него Диана Джокович нарича Роджър Федерер "малко арогантен" и казва, че синът й се чувства богоизбран.

"Гледала съм много мачове, но финалът на "Уимбълдън" беше най-трудният (в него Джокович победи Федерер след два спасени мачбола в петия сет - б.р.) през миналата година. Целият стадион викаше за Федерер, феновете на Новак бяхме шепа хора. Не е хубаво, че се чувствам подразнена от Федерер или други в такива ситуации. Но се подразних, защото Федерер е малко арогантен.


Когато Федерер имаше два мачбола, аз грабнах кръста ми от река Дон. Вярваща съм, винаги нося амулета, той често ме е спасявал от трудни моменти. Казах си: "Можеш да го направиш, Ноле, вече си го правил два пъти, можеш и този път". И той го направи. Господ го спаси. Новак също вярва в Бог, чувства се избран. Той носи кръст, който му дава мир и щастие. От Хилендарския манастир в Гърция е. Той се моли сутрин и вечер", споделя Диана Джокович.

В същото интервю майката на 32-годишния сърбин казва още, че семейство Джокович е пренебрегвало двамата братя на Ноле - Марко и Джордже, тъй като най-големият й син е бил с приоритет. "Всичко се въртеше около Новак. Пренебрегвахме двамата му по-млади братя, тъй като често се случваше така, че изникваше нещо спонтанно, свързано с Новак. Веднъж Марко и Джордже трябваше да отидат на камп в Барселона. Но ние го отменихме, защото цялото семейство се качи на сутринта на самолета за Маями, за да бъдем с Ноле.

"Той се нуждаеше от нас и ние искахме да му помогнем да почувства, че сме зад него. Той достигна до финала и това беше ключово преживяване. От този ден нататък давахме всичко за него. Съжалявам за другите ми синове, те също са талантливи. Но не можехме да подкрепяме и тях, съпругът ми нямаше ресурсите. Не ни стигнаха силите да го направим отново, както го сторихме с Новак", обяснява Диана Джокович.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти