ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Кикбокс звездата на SENSHI Атанас Божилов: Решен съм да се завърна на ринга с пълна сила

Кикбокс звездата на SENSHI Атанас Божилов: Решен съм да се завърна на ринга с пълна сила

Пандемията от коронавирус парализира редица сфери от обществения живот и отмени хиляди събития, сред които и големи спортни състезания и първенства. Сред тях беше и пролетното издание на SENSHI. Как едни от големите звезди, доказали се вече на ринга на SENSHI, поддържат спортната си форма от вкъщи, как се справят със социалната  изолация и кое е първото нещо, което ще направят, когато се нормализира ситуацията –  тези и още въпроси отговори капитанът на националния ни отбор по кикбокс и световен шампион по кикбокс от WAKO PRO Атанас Божилов в специално интервю, което е част от призива #StayAtHome на SENSHI . В средата на април той се включи и в доброволческа инициатива, доставяйки козунаци на медици в Бургас.

Атанас, годината започна силно за теб с поредната победа на ринга на SENSHI през февруари, но заради пандемията от COVID-19 всички следващите спортни мероприятия бяха отменени. Отрази ли се това на формата ти?

За съжаление COVID-19 се отрази както на нашия спорт, така и на всички останали. На формата ми, обаче – не.  Поддържам стриктно формата си, а след като отпуснат забраните, мисля да започна предсъстезателната си подготовка.

Имаш ли вече прогноза кога ще е следващият ти мач?

Имам предположения, но е много рано да се каже, защото никой не може да предвиди кога отново ще бъдат възобновени състезанията. Преди началото на извънредното положение получих няколко предложения за участие от професионални вериги на доста високо ниво, една от които беше и SENSHI. Очаквах с нетърпение галата на SENSHI през  април, но заради пандемията тя беше отменена. Не мога да правя прогнози кой ще е следващият ми мач, но при всички положения смятам да се върна на ринга с пълна сила.

Притесняваш ли се, че може да не си достатъчно подготвен за следващата си спортна изява и продължаваш ли с тренировките?

Не, не се притеснявам, че няма да съм подготвен, напротив. Продължавам активно да тренирам  от вкъщи всеки ден.  Разчитам повече на силови тренировки, тъй като нямам възможност за работа с партньор. Понякога залагам и на двуразови тренировки.

Започва ли да ви тежи социалната изолация на теб и семейството ти и как се справяте с нея?

Не, времето, прекарано със семейството ми, винаги е хубаво. Сега имам повече време да бъда със съпругата и децата си, което е безценно.

Кое е първото нещо, което ще направиш, когато приключи извънредното положение?

Смятам да започна подготовката си пълноценно - да бягам на въздух край морето, да тренирам в залата...

Какъв съвет ще отправиш на читателите ни?

На читателите пожелавам да бъдат здрави, да си стоят у дома, да погледнат под различен ъгъл на ситуацията, да прекарат времето с най-скъпите си - семейството, защото често в забързаното ежедневие изпускаме много съществени неща и моменти. Сега е моментът да променим перспективата си.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти