Антъни към спортистите ни: Не качвайте килограми, поддържайте форма!

Антъни към спортистите ни: Не качвайте килограми, поддържайте форма!

Финалистът на световни и европейски първенства Антъни Иванов е един от двамата ни плувци с покрит олимпийски норматив „А“ за Токио, но и той е замразил временно подготовката си в САЩ, поради мерките срещу пандемичния коронавирус.

Dмериканската федерация (USA Swimming) стопира всички надпревари и мероприятия за 30 дни, в това число лагери и треньорски семинари. Решението е в унисон със забраната на Националната колежанска аматьорска асоциация (NCAA) да бъдат спрени университетските състезания. Това важи и за големия финал на плувния шампионат в края на месеца, в който трябваше да се състезава и Антъни Иванов.
 
Студентът в Университета Вирджиния Тех посъветва българските състезатели (и спортисти изобщо) чрез BGswim.com как да продължат да тренират в домашни условия.

$Важно е състезателите да не си мислят, че като не плуват две седмици, всичко е свършило. Защото не е! Важното е да си поддържат формата. Ако са работили достатъчно, няма да имат проблем“, посъветва Антъни. Той препоръчва на спортистите да не се тъпчат, за да не  качват килограми.
 
А ето как коментира ситуацията с плуването в САЩ финалистът на световни и европейски първенства.

„Отмениха състезанията за следващите 30 дни. Затвориха и басейна за две седмици. Ние имахме басейн няколко дена, защото тренираме на съоръжение, което не е към университета. Въобще не се знае какво се случва. На среща с отбора бе коментирана ситуацията. Общо взето и олимпиада не се знае дали ще има“, обясни Иванов.
 
Както и останалите ни плувци в САЩ - Любомир Епитропов и Петър Божилов, Антъни Иванов не знае към днешна дата кога ще може да се прибере в България. Калоян Братанов също живее там.
 
„Не знам какво се случва с билети, полети... В абсолютно неведение съм. Ако се прибера, трябва да плувам в България, а у нас не се знае къде може да се води подготовка“, не скри притеснението си състезателят на Николай Вакареев и Вихрен (Сандански).

Последвайте каналите ни в:

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти