Джордан към Коби през 2003 г.: Можеш да обуеш обувките ми, но никога няма да влезеш в тях

Джордан към Коби през 2003 г.: Можеш да обуеш обувките ми, но никога няма да влезеш в тях

Всеки фен на баскетбола зад океана е ставал свидетел поне веднъж на упоритостта и жаждата за победа на великия Коби Брайънт. Неговата обсебеност от успеха е добре изобразена в думите на бившия играч от НБА Гилбърт Аринас, който си спомни за 55-те точки на Коби срещу Майкъл Джордан и Вашингтон Уизардс от 2003 г.

"Джордан взе победата във Вашингтон, след което го потупа и му каза: "Можеш да обуеш обувките ми, но никога няма да успееш да влезеш в тях". След това хората казваха, че той не е говорил с отбора си цели две седмици. Той просто е замълчал, но всъщност е имал мисия. Фил Джексън дори е попитал дали Коби не му е ядосан, но не това е била причината: "Не, Джордан е причината. Той му каза, че може да копира всяко негово движение, но никога няма да влезе в обувките му". Те вече знаеха какво ще се случи, когато Коби излезе в следващия си мач срещу Майкъл. Когато Ем Джей пристигна в Лос Анджелис за двубоя с Лейкърс, Коби бе на мисия. Не му бе нужно дори да говори със съотборниците си. Вкара 55 на Джордан"

Известен и като последния мач между двамата, Джордан предава щафетата на Коби. Брайънт реализира 55 точки при 15/29 стрелба, включително невероятните 9 тройки от 13 опита и 16/18 от наказателната линия. Джордан записва 23 точки на сметката си при 10/20 стрелба от полето. Отборът на Брайънт - ЛА Лейкърс, побеждава безпроблемно със 108:94.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти