Привличането на Янис Адетокумбо е цел №1 за Голдън Стейт

Привличането на Янис Адетокумбо е цел №1 за Голдън Стейт

Отборите от НБА вече планират как могат да прибавят суперзвездата и настоящ MVP на НБА Янис Адетокумбо в ротациите си. Голдън Стейт Уориърс е един от тези тимове, а напоследък анализаторите започнаха да говорят все повече за това заради изтичащия договор на Янис следващото лято. Това бе и темата на Кевин О'Конър от The Ringer, който заяви, че привличането на 25-годишния грък от Милуоки трябва да е цел №1 за "войните".

"Привличането на Янис е цел №1, разбира се. Хората се питат как Уориърс биха получили Янис. Ами, имате няколко високи заплати - тези на Андрю Уигинс и Дреймънд Грийн, които можете да използвате в размяна. Можете също така да включите първия избор от Драфта тази година и привлекателния избор чрез Минесота от следващия сезон", сподели О'Конър.

"Това все пак изглежда донякъде невъзможно, но си струва да се преследва", допълни анализаторът.

Андрю Уигинс ще влезе в третата си година от петгодишния договор на стойност 147 милиона, който подписа с Минесота миналия сезон. Дреймънд пък преподписа с Уориърс миналото лято, като настоящата му сделка ще му донесе 100 милиона за 4 години. "Войните" ще разполагат със сигурен висок избор в Драфта, тъй като са отборът с най-лош баланс в лигата. Те получиха и защитен избор от топ 3 за Драфт 2021 в сделката за Уигинс.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти