Крис Минков: Радвам се, че оставам в Балкан, трябваше да бъде обявен шампион

Крис Минков: Радвам се, че оставам в Балкан, трябваше да бъде обявен шампион

Баскетболният национал Крис Минков е изключително щастлив, че ще продължи кариерата си в Балкан, след като подписа договор до 2022 г. 25-годишното крило е в Ботевград вече два сезона, като в последния се утвърди като един от основните играчи. Минков изигра 31 мача, като записа средно 11 точки и 3.3 борби на мач. 

“Подписах нов договор и искам да благодаря първо на президента на отбора, а също така и на кмета на Ботевград. Тъй като всичко мина доста гладко, имаше разбиране и от двете страни, според създалата се ситуация с коронавируса. Всичко се случи за два дни. Лично аз съм много доволен, мисля, че и отборът е доволен от тази сделка и се радвам, че оставам в Ботевград. Тук са най-добрите фенове и това е безспорен факт. Другата основна причина е, че тук има най-добрите условия за развитие в страната. Може би сте видели, Митко Димитров също подписа нов договор и се радвам, че повече от момчетата от миналия сезон ще останем заедно. Мисля, че всички българи, които завършихме сезона, ще продължим в Балкан и това много ме радва”, заяви Минков пред БНР

25-годишното крило коментира и решението на федерацията да не бъде обявен шампион. До този момент Балкан бе на първа позиция в първенството.

“Със сигурност аз съм пристрастен, но мисля, че трябваше да бъде обявен шампион. Ако не се лъжа, 75% от мачовете в редовния сезон се бяха изиграли. Видяхте, че някои от първенствата в Европа обявиха временния първенец за шампион. Но има хора, които решават тези неща и са преценили по този начин. Аз лично мисля, че трябваше да бъде обявен шампион, но вече няма какво да се направи. Решението е взето. Даже мисля, че доста по-рано трябваше да бъде взето това решение”, каза още Минков. 

В условията на изолация националът поддържа форма, доколкото е възможно, в домашни условия. 

“В Ботевград съм, опитвам се вкъщи да поддържам форма - основно физическа подготовка. Също така с колелото се опитвам навън да поддържам форма, бягане, кросове по баири и планини. Но със сигурност за един активен спортист това не е достатъчно, особено когато нямаме зала, нямаме фитнес. Със сигурност не е същото като да влезеш и да тренираш два часа в залата. 

Чувам се често със съотборниците си, обсъждаме кой как тренира. Мисля, че всички, доколкото е възможно, гледаме да запазим формата си възможно най-дълго. И се надяваме тази пандемия да приключи възможно най-скоро и да тренираме по залите”, завърши Крис Минков. 

https://bnr.bg/

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти