Гледай на живо

Защо суперселекцията на Барселона се провали на старта - Гледайте "Контра"

Генерал Мутафчийски много ядосан, проговори за българския футбол

Генерал Мутафчийски много ядосан, проговори за българския футбол

Ръководителят на Националния оперативен щаб в борбата с коронавируса – генерал Мутафчийски, се изказа доста остро срещу действията за облекчаване на извънредното положение и по-специално да се разрешат разходки в паркове и градини. Генералът обяви, че често спори по тези въпроси и с премиера, с който се среща всяка сутрин.

Той бе попитан и кога ще може да бъде подновено футболното първенство на България, на което отговори: „Това въобще не подлежи на обсъждане”.

„Най-големите опасения, които съм сигурен, че ще се сбъднат, са събиране на групи млади хора с бири в ръка в парковете и градинките. Защо не и събирането на майки. Има един процент хора, които не спазват никакви мерки. Всеки един от нас трябва да има съвест и да знае, че може да застраши здравето на други хора.

Всяко разхлабване на мерките може да доведе до ръст на заболяваемостта. Събираме се всяка сутрин и много често влизаме в сериозни спорове, включително и с премиера.

Трябва да се знае, че който и да обяви радостната новина, трябва задължително да каже, че може да има ръст на заболяваемостта. Трябва да има единност в обществото дали може да плати такава цена. В Германия разхлабват мерките и в същото време строят голяма болница, защото очакват много по-голяма вълна. Дано не е като тази в Испания.

В условия на коронавирус едно нещо е сигурно - животът не може да спре. Но не се вижда краят – няма лечение или ваксина. Трябва да се адаптираме.

Не е възможно събиране на голяма група хора. Това не е репресивна, а предпазна мярка”, каза Мутафчийски по Нова.

След това генералът получи зрителски въпрос „Кога може да се поднови футболното първенство на България?”, на което той отговори: „По отношение на спортните мероприятия това в момента въобще не подлежи на обсъждане.

Не знам дали има друг човек, който повече от мен да иска да свърши това нещо, но този ентусиазъм и оптимизъм у хората не го разбирам. Разчитам и на добрата памет на хората. Нито едно нещо, с което не сме били съгласни, не сме го премълчавали”, допълни генерал Мутафчийски.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти