Асистент на Солскяер: Готвим се за разхлабване на мерките и подновяване на тренировки

Асистент на Солскяер: Готвим се за разхлабване на мерките и подновяване на тренировки

Треньорите на Манчестър Юнайтед се надяват да подновят тренировките с футболистите през следващия месец, но имат и някои резервни варианти, ако карантината бъде продължена, заяви асистентът на Оле Гунар Солскяер - Киърън Маккена.

COVID-19 пандемията "хвана" отбора в серия от 11 поредни мача без загуба във всички турнири и от ръководството са сигурни, че инерцията няма да бъде загубена. По време на карантината всички футболисти на Юнайтед тренират по специално подготвени програми по домовете си.

"Да чукаме на дърво, в момента се подготвяме за разхлабване на кризисните мерки и евентуално подновяване на тренировките. Работим по този план, но имаме и резервни", каза той за United app и добави, че Висшата лига трябва да бъде приоритет пред купата на ФА и други турнири.

"Разбира се, че първенството трябва да бъде приоритет при подобни кратки срокове. Вече сме го дискутирали. ФА Къп е много важен турнир за страната и клуба ни, но графикът е много сгъстен. За момента изглежда, че и европейските турнири ще започнат някъде през август. Това прави календара още по-тежък.

"Футболистите ни поддържат кондиционно ниво и със сигурност тренират много повече, отколкото през паузите между сезоните, така че ние не очакваме да загубят целия ритъм. В момента се готвим за ситуация, в която ще имаме много малко време за тренировки преди подновяването на шампионата. Може би около три седмици".

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти