Гледай на живо

Трябва ли да се притеснява Германия след първите мачове в "Групата на смъртта" - Гледайте "Контра"

Ван Перси разказа за бруталния начин, по който го е изгонил Ван Гаал

Ван Перси разказа за бруталния начин, по който го е изгонил Ван Гаал

Робин ван Перси разказа интересни подробности около начина, по който се раздели с Манчестър Юнайтед през 2015 година, когато отборът бе воден от Луис ван Гаал. Бившият нападател на Арсенал напусна "Олд Трафорд" година преди да изтече договора му с "червените дяволи", тъй като не  попадаше в плановете на своя сънародник. Така Ван Перси се озова във Фенербахче. 

"Имах следния разговор с Ван Гаал, в който той ми каза: "ОК, Робин, нашите пътища се разделят. Аз съм треньорът, а ти си играч. Трябва да си вървиш, времето ти изтече." Казах му че все още имам договор. Той отвърна: "Не ме интересува". Безмилостно. Усещах, че нещо такова предстои, но не и, че ще се случи по този безскрупулен начин, по който ми го съобщи. След като ти кажат нещо такова, много неща преминават през главата ти. Аз все още имах договор с клуба, семейството ми бе щастливо, това бе 11-ата ми година в Англия. Харесвахме живота тук. Какво щеше да последва? Децата ми ходеха на училище, имаха своите приятели там... Всичко това минава през ума ти за една секунда. Как да реагираш? 

Тогава му казах: "ОК, ще видим какво ще се случи. Това е твоето мнение, но аз имам договор и съм щастлив в Манчестър Юнайтед и Англия". Станах, стиснах му ръката и си тръгнах. На връщане към вкъщи си помислих: "ОК, това е тежка ситуация. Как ще реагираш на такова изявление?". Толкова безпощадно, тежко и директно. След това ми минаха много неща през ума. Така се стигна до началото на предсезонната подготовка, когато не ми ми бе позволено да играя в тренировъчните мачове 11 на 11, а вместо това ми хвърляха една топка и ми казваха да се оправям сам", разказва Ван Перси. 

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти