Иън Ръш: Този състав на Ливърпул е по-добър от нашия, а може да стане и по-успешен

Иън Ръш: Този състав на Ливърпул е по-добър от нашия, а може да стане и по-успешен
Водещият голмайстор в клубната история Иън Ръш предполага, че настоящият отбор на Ливърпул може един ден да задмине по успехи състава, който доминираше на английската и международната сцена през 80-те години на миналия век. С бившия уелски национал в състава си "червените" спечелиха пет титли и два пъти КЕШ. 
Отборът на Юрген Клоп завоюва Шампионската лига през миналия сезон, а през този е само на две победи от титлата в Англия.
"Честно казано, на тях им трябват повече успехи, иначе откъм представяне на терена всъщност са по-добри. Но трябват и трофеи, това помага много", каза Ръш в интервю за "Мирър".
Ливърпул счупи редица рекорди от началото на сезона, включително за най-добър старт с 20 победи в 21 мача. Съставът на Юрген Клоп също така продължава уверено към шампионска титла с най-голяма разлика с втория, като в момента тя е 25 точки. Според Ръш това е най-добрият отговор на пропуснатия шанс от миналата година.

"Имаха 96 точки и не спечелиха титлата, но намериха начин да бъдат още по-силни през този сезон. Юрген Клоп просто призна, че трябва да бъдат още по-добри и те го направиха. Този отбор е наистина невероятен. И не само играчите, треньорите също. Имахме нещо подобно и пое време. Наричахме го "Общата стая" (треньорска стая, в която са обсъждали идеите си) с Боб Пейсли като мениджър, Рони Морън, Джо Фейгън и Рой Евънс", каза още Ръш.
"Отговорност на треньорите е да държат играчите щастливи, но те трябва да имат и лидер. Пейсли беше нашият, а Юрген е техният. Двамата са способни да правят разлика".

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти