"Силвърстоун" може да приеме два старта от Формула 1 през тази година

"Силвърстоун" може да приеме два старта от Формула 1 през тази година

„Силвърстоун“ може да приеме два старта от Формула 1 през тази година Локацията на пистата ще улесни отборите Британската писта „Силвърстоун“ може да приеме два старта от Формула 1 през тази година. И двете състезания обаче ще бъдат без зрители. Това обяви директорът на съоръжението Стюарт Прингъл.

Кампания 2020 във Формула 1 така и все още не е започнала заради пандемията от коронавирус и към момента няма шанс нейното начало да бъде дадено преди първия уикенд на юли месец. Това би променило сериозно целия календар и вероятно ще доведе до приоритетно провеждане на състезанията в Европа, тъй като това е най-лесният вариант от логистична гледна точка.

„Имам пълната вяра, че ние можем да организираме подобни събития. Ние имаме богат опит, много знания и можем да се справим със ситуацията“, заяви Прингъл.

До момента в историята на Формула 1 няма случай една писта да е приемала две състезания в рамките на една календарна година.

„Мисля, че Формула 1 ще вземе решение за календара в началото на май месец. Сезон обаче не може да има, ако няма цялостен план за провеждането на определен брой състезания. Със сигурност ще бъдем улеснени, ако в този план не присъстват зрителите по трибуните“, каза още Прингъл.

„Силвърстоун“, която домакинства на Формула 1 още от първото Гран При през 1950 година, може да приеме два старта в рамките на един или два последователни уикенда, тъй като се намира съвсем близо до базите на 7 от 10-те участващи отбора.  

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте канала ни в

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти