Гледай на живо

Какъв ще бъде жребият за фаворитите в първия кръг за Купата

Рос Браун постави краен срок за стартиране на сезон 2020 във Формула 1

Рос Браун постави краен срок за стартиране на сезон 2020 във Формула 1

Ръководството на Формула 1 обмисля все по-сериозно варианта състезанията от календара да се провеждат пред празни трибуни, когато обаче това стане възможно заради пандемията от коронавирус. Сезон 2020 трябваше да стартира на 15 март в Австралия, но оттогава всички състезания до Гран при на Франция на 28 юни са отменени. Все още е възможно да има сезон 2020 с между 8 и 19 старта, като целта е да се проведат максимално много стартове в Европа, тъй като това е най-лесно от логистична гледна точка. Според Рос Браун, който е управляващ директор на Формула 1, крайният срок за начало на шампионата през тази година е октомври.

„В момента разглеждаме абсолютно всички варианти. Състезания без зрители са възможни, но трябва да измислим начин как всички участници, щабовете и останалият съпътстващ персонал да бъдат в пълна безопасност“, коментира Браун.

Според бившия шеф на Бенетон, Хонда, Браун ГП, Ферари и Мерцедес състезания е възможно да се провеждат дори и при продължаваща карантина в Европа, макар че това определено би било допълнително затруднение. Като пример той посочи пистите във Франция и Австрия, които са отделени на километри от най-близките градове и имат собствени летища и хотели, които спокойно да приемат отборите. Пистата „Силвърстоун“ във Великобритания пък е на няколко минути път от централите на 7 от 10-те отбора.

„Дори сезонът да започне чак през октомври, то може да го завършим с осем състезания в началото на 2021 година. За мен абсолютният краен срок за начало е октомври. След него няма как да има кампания през 2020 година. Но ако започнем през юли, е напълно възможно да се проведат дори 19 състезания“, допълни Браун.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти