Дейзи Ланг: Боксът ми помага да се справя с карантината

Дейзи Ланг: Боксът ми помага да се справя с карантината

Благодарение на бокса животът ми не е особено променен дори под карантина. Това разкри в предаването "Тази неделя" по bTV Дейзи Ланг - първата българка със световна титла по бокс при професионалистите.

Петкратната световна шампионка се стреми да извлича позитиви и от настоящата негативна ситуация заради пандемията от коронавирус.

"Аз също имам много тежки дни, в които се чудя какво да правя. Аз съм човек, който пътува много и е в движение, но в един момент трябваше да си седя вкъщи. Спортът ме е научил да имам дисциплина, да имам отговорност и да приема каква е ситуацията. Негативните неща, които ми идват в главата, аз ги преобръщам в позитивни. Намирам си работа, за да съм заета и се чувствам добре.", каза Ланг, която от години живее в САЩ.

Тя смята, че изолацията не е оправдание за липса на физическа активност: "За мен няма извинение. Ако искаш и имаш желание да спортуваш, ще намериш начин дори да си в една стаичка. Има толкова много упражнения, които можеш да правиш у дома".

"Тъй като боксът е индивидуален спорт аз нямам особено голяма промяна в начина си на живот. Тренирам двуразово. При нас е възможно да тичаш навън с маска, да се разхождаш без да имаш контакт с хора, както и да караш колело. Тренирам много у дома, в двора си имам дърво, което използвам като чувал.", добави Ланг.

Вижте повече във

видеото в btvnovinite.com

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти