Клубовете от долните дивизии в Англия не искат да довършват сезона

Клубовете от долните дивизии в Англия не искат да довършват сезона

Нараства броя на по-малките клубове, които не желаят да доиграят сезона в Англия, съобщава "Дейли Мейл".

Мнозинството от тимовете от Лига 1 и Лига 2 са против подобен сценарий, тъй като той ще им струва скъпо. Премиър лийг все още обсъжда как да бъде продължен сезона, а най-тиражирата идея за момента изглежда настаняването на едно място на целите състави от играчи както и целия останал персонал в хотели или бази за периода на изиграване на мачове от около 40 дни. Това може да струва на клубовете по над 500 хиляди паунда, сума, която по-малките тимове не могат и не желаят да похарчат.

"Най-гласовит" в тази дискусия е собственикът на Акрингтън Стенли Анди Холт, който твърдо заявява, че не вижда смисъл по-долните дивизии да довършват сезона.

"Ще ни струва по над половин милион, ако ни накарат да завършим сезона. Предпочитам да ги инвестирам в отбора за следващата година, отколкото да ги пръсна сега. Ако трябва да се избира между безмислени мачове сега и оцеляването, ще бъде оцеляването", заявява президентът на Акрингтън Стенли.

Припомняме ви, че подобен сценарии вече бе разигран в Шотландия, където първнството в долните нива на футбола бе прекратен и остава да се доиграят мачовете единствено във Висшата лига.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти