Поради огромния брой на въпроси от спортната общественост, президентът на Арда (Кърджали) - Петър Пешев реши да отговори на тях чрез официалния сайт на клуба:

Защо освободихте Стамен Белчев?

- Стамен Белчев напусна Арда по собствено желание. Благодарихме му за всички успехи, които той постигна с Арда. Пожелахме му успех в следващите му начинания и се разделихме по взаимно съгласие. С това този въпрос се изчерпва и не желая да говоря повече на тази тема.

Вярно ли е, че всички чужденци са освободени?

- Не. Матеус Леони, Лукас Мартинс и Румян Ховсепян остават в Арда до завършването на първенството, ако то въобще завърши. Останалите чужденци си тръгнаха. По този въпрос също няма до говоря повече.

Вярно ли е, че догодина Арда ще играе само с българи?

- Не виждам да има нещо лошо, сега с тези чужденци сме на 9-то място. Ако бяхме първи, да се тюхкаме. Не виждам нищо лошо да играем само с българи. Още със зимната селекция загатнахме за тази наша идея.

Какво се случва с ремонта на "Арена Арда"?

- Всичко върви по план. Новият сезон, когато и да започне, Арда ще играе на „Арена Арда“. Както знаете монтира се най-модерното LED осветление, каквото няма никъде на друго място в България. Теренът ще е с най-ново поколение холандска трева, която отговаря на всички европейски изисквания. Светлинното табло също ще бъде най-модерното у нас. Правят се ремонти още на тоалетните и доста други неща на
стадиона, за да може феновете на Арда да се чувстват приятно на домакинските мачове.

Кой ще е новият треньор на Арда?

- Арда няма да остане без треньор. Искам да подчертая, че преговаряме само с един единствен треньор. Неговото име ще обявим официално след празниците, след като уточним всичко и той подпише.

Какво ще пожелаете на спортната общественост?

- Весели празници, останете си вкъщи и бъдете живи и здрави!!! Нека Господ да ни пази.