Гледай на живо

ЕВРО 2020: Турция - Уелс 0:1 (почивка)

Лора Сарандева пише историята на Гранойерс

Лора Сарандева пише историята на Гранойерс

Една от най-добрите ни хандбалистки в последните години Лора Сарандева като по чудо се прибра в България, преди да бъдат затворени границите заради пандемията от коронавирус. Националката от четири години е състезателка на първодивизионния испански клуб Гранойерс, с който през този сезон стигна до полуфиналите на европейския клубен турнир “Чалъндж къп”.

“Вече съм в Свищов, слава на Бога не съм в Испания, където положението е много сериозно. Щастлива съм, че съм си вкъщи и мога да изкарам пандемията със семейството си. Пандемията още не беше избухнала в България и имахме 4 дни почивка. Реших да се прибера и извадих голям късмет, че ден по-късно затвориха границата“, заяви Сарандева пред БНР.

В дните на изолация националката продължава да поддържа форма, разчитайки на изготвен от треньора си план.

“Всяка седмица правим конферентен разговор с отбора и с треньора. Всеки ден се изпращат тренировки от треньора, поддържаме връзка. Те са добре и се надявам това нещо скоро да отмине и да можем да се съберем. Тренировките са сериозни, разбира се, за домашни условия. С гирички и ластици, за да не пада формата ни. Имам едно колело вкъщи и с него всяка сутрин правя кардио“, каза още левият гард.

“Много съм щастлива, че имам възможността да играя за Гранойерс, защото хората, градът и като цяло клубът са прекрасни. Чувствам се като вкъщи, развивам се и наистина съм много щастлива за моята кариера. Надявам се да продължавам и занапред така. Клубът е голям, тази година имаме честта да играем и на европейско ниво и както казват в Испания – пишем история на женския хандбал в Гранойерс. Горди и щастливи сме, че стигнахме до полуфиналите на Чалъндж къп. Надяваме се, живот и здраве, всичко да е наред, да стигнем и до финала, а след това да спечелим “Чалъндж къп”. Но за това времето ще покаже“, каза още Сарандева.

Гранойерс ще спори за място на финала с друг испански клуб – Валядолид.

“Беше ми много трудно в първите две години, но с труд всичко се постига. В последните две години съм от титулярите, имаме си доверие с треньора и съм много щастлива. Беше много трудно, но наистина с труд всичко се постига. Миналата година имаше интерес към не, за тази не знам, но и ситуацията е такава. Но аз се надява да остана в клуба, защото се чувствам страхотно. Харесва ми и испанската лига, всички отбори са много различни и е голямо изпитание за мен.

Надявам се и други българки да дойдат в испанското първенство. В България има доста добри хандбалистки и се надявам и те да имат късмет да заиграят в чужбина, дори и да не е в испанското първенство“, завърши Лора Сарандева.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти