Гледай на живо

Евро 2024: Испания - Хърватия 3:0

Феновете на Локомотив (Пд) с поредна благородна инициатива

Феновете на Локомотив (Пд) с поредна благородна инициатива
Фен клубът на Локо (Пд) организира акция за даряване на кръв
Фен клубът на Локо (Пд) организира акция за даряване на кръв

В навечерието на Великден и в условието на извънредно положение продължава благородната инициатива на "Клуба на привържениците на "Локомотив" Пловдив", чиито членове помагат безкористно и безвъзмездно на възрастни, бедни и безпомощни жители на града, като разнасят по домовете им храна и продукти от първа необходимост, съобщава агенция БГНЕС.

За благородната цел запалянковците използват собствен транспорт, който се дезинфекцира преди всяко разнасяне на храна, а сборният пункт е стадион "Локомотив" в парка "Лаута". Възрастните хора предават по телефона списък с желаните продукти на стойност не повече от 40 лв. (за да могат да бъдат изпълнени по-голям брой заявки), феновете закупуват продуктите и ги разнасят по домовете, като представят касовите бележки.

Всички участници в акциите са с маски и ръкавици, като преди тръгване им се мери температурата. Със средства, изпратени от привърженици зад граница, се закупуват маски, дезинфектанти и ръкавици, които се добавят към пакетите, а само през последния уикенд пет екипа доброволци са посетили 50 адреса в града. Феновете доставят стоките от първа необходимост през уикендите, но при спешни случаи се отзовават и през седмицата, като транспортът е използван и от дарители, както и от БЧК при снабдяване с продукти за хора в нужда.

По случай предстоящия светъл празник е обърнато специално внимание на онези служители от клуба, които - макар на втори план - са неизменна част от него в продължение на десетилетия. Хората на портала, служителите за поддръжка на терена, охраната на футболния комплекс и шофьорът на клубния автобус са получили по един тематичен черно-бял Великденски пакет с посланието, че публика, отбор, ръководство и служители, включително и бивши, са остават заедно и в най-тежките ситуации.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички