Определят шампиона на Италия с финален турнир на открито през лятото?

Определят шампиона на Италия с финален турнир на открито през лятото?
Италия остана без шампион
Италия остана без шампион

Въпреки, че преди броени дни Италианската федерация по волейбол (FIPAV) реши да сложи край на този сезон и да не бъдат присъждани титли нито при мъжете, нито при жените, заради пандемията от коронавирус, се появи нова надежда, че шампионатите могат да бъдат довършени. Шансът за това идва след изявление на министъра на спорта на Италия Винченцо Спадафора, който намекна за възможността да се възобновят тренировките на всички отбори след 4 май, докогато е обявено и извънредното положение на Апенините.

За подобна възможност се обяви и президентът в оставка на Волейболната лига в Серия А за мъже Диего Мосна, който е и шеф на гранда Итас (Тренто), който публикува дълъг пост в профила си във Фейсбук. Предложението на Мосна е да се проведе финален турнир с 4 или 6 отбора, който да се изиграе през лятото, ако условията, свързани със ситуацията с пандемията от COVID-19 го позволяват. Шефът на Тренто дори предлага мачовете да се играят на открито на амфитеатъра Арена ди Верона.

Всички водещи отбори от италианската Суперлига при мъжете, с изключение на гранда Модена, са изразили готовност да се върнат в игра въпреки множеството трудности.

"Тази година не ни трябват почивка и празници. Ако можем да играем през август, ще играем. Надявам се, че щее има сближаване в позициите между Федерацията и Лигата и, че може да се намери решение. Не мисля, че Федерацията ще се противопостави да се върнем към игра", сподели треньорът на лидера в класирането преди пандемията Кучине Лубе (Чивитанова) Фефе Де Джорджи в интервю за местното Радио 1.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти