Ръководството на Тотнъм се разкая

Ръководството на Тотнъм се разкая

След известен период на критики ръководството на Тотнъм също се реши все пак да не лишава служителите си полагащите им се пари. Клубът обяви днес, че всички без футболистите ще си получат на 100% заплатите за април и май. В същото време членовете на Борда на директорите ще намалят от възнагражденията си.

Гари Невил призова за наказание на тези, които режат от заплатите
Гари Невил призова за наказание на тези, които режат от заплатите

Преди дни столичният клуб взе решение да се възползва от правото на държавна помощ в период на извънредна ситуация. Според това право служителите, които бяха пратени в отпуск, ще получат 80% от парите си директно от държавния бюджет. Клубът обаче беше обвинен, че прибягва до средствата на данъкоплатците, независимо че е достатъчно богат, за да не лишава поне персонала си от заслужените им пари в пълен размер.

"Единственото ни намерение беше да запазим работните места и да осигурим оперативното функциониране на клуба в тези несигурни времена. Съжаляваме, ако сме притеснили някого и се надявам, че феновете ще се гордеят с техния клуб от работата, която ще свършим по стадиона в следващите седмици", коментира президентът на Тотнъм Даниел Леви.

От клуба уточниха, че на клубния стадион ще бъде монтирано медицинско оборудване с цел тестване за COVID-19 на служителите и техните семейства.

"Стадионът на Тотнъм ще бъде първият във Висшата лига, на който ще се правят тестове за коронавирус", заявиха от клуба.

Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички