Ивет Лалова: Някои са по-ощетени от други с отлагането на Игрите в Токио

Ивет Лалова: Някои са по-ощетени от други с отлагането на Игрите в Токио
Ивет Лалова сподели, че някои атлети са по-ощетени от други с отлагането на Олимпийските игри в Токио за догодина. Тя говори и за живта си в извънредното положение и за стремежите, насочени към лекоатлетическия сезон, който засега е насрочен да започне през август.

"У дома съм, добре съм, радвам се отвътре на хубавото време и майка ми празнува имен ден. Празнуваме, въпреки че сме разделени. Вярвам, че всички имаме трудности в момента, защото не можем да тренираме по обичайния начин. Калявам си мотивацията, тя трябва да присъства в режима. Работя върху това да знам какво да свърша за догодина, за да съм в топ форма за отложената Олимпиада.

На никого не му беше приятно отлагането на Игрите, това щеше да е сигнал, че всичко се е оправило. Зад Олимпийските игри стои огромна организация, в олимпийското село има 15 хиляди души и за съжаление, то претърпя голяма.

Много сме говори за промените, консултирали са се с атлетите. Промяната е справедлива за атлетите с квоти, защото те имат застраховка. Младите атлети обаче, които са на косъм от тази квота, няма да могат да привлекат спонсори. Чуваме всеки ден, че всичко ще се промени. Решението не е хубаво за тези, които са на косъм от квотата.

Всички сме атлети в различни етапи на кариерата. В момента спортният свят е спрял и дори не може да се осигури нормален антидопингов контрол. Дано не се отрази като мотивация на повечето атлети, а да сме още по-мотивирани да стигнем до квота.

Още не е отменето европейското първенство в Париж. Би било страхотно, ако се задържи. Би било добре да започне през август международния атлетически сезон. Надявам се отлагането на Олимпиадата да не се отрази на организаторите на турнири като Диамантената лига и да няма сътресения там. Аз се опазих здрава и се надявам да не се окаже напразно. 

Не мога да кажа, че ще спра през 2021. Пожелавам на всички да сме здрави и да преодолеем сегашното положение. Надявам се да имаме минимални поражения в края и да сме благодарни на всички работещи да сме здрави сега. Най-ценното ще е да продължим напред, имаме време и да очакваме Олимпиадата догодина", каза Ивет Лалова по БНТ.

Още от Лека атлетика

Виж всички