669 са случаите на коронавирус в България! Чудодейното лекарство още го няма (видео)

21 нови заразени с коронавирус има за последното денонощие.

Общо 669 са случаите на коронавирус в България.

Tова заяви на редовния си брифинг генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, шеф на Националния щаб за борба с коронавируса.

В София случаите са 12 - 2-ма са в "Пирогов", в "Света Анна" също има случаи. 3-ма от заразените са от Кюстендил, в Пловдив, Хасково и Стара Загора има по двама заразени. Няма установени инфектирани медици. Те остават 36. 

Излекувани са 68 пациента. Новите случаи са 6 - във ВМА двама, в Кърджали - двама, в Пловдив и Смолян са по един.

Починалите от коронавирус в страната са 28.

Чудодейното лекарство за лечение на заразени с коронавирус още не е открито, разкри ген. Мутафчийски. Това по думите му е много притеснително.

Той коментира и затварянето на пазарите и поясни, че се е видяло, че хората не се съобразяват с мерките.

Относно изследване по метода на пуловете, ген. Мутафчийски обясни, че такова се прави в Израел. По този въпрос се работи, а този вид изследване има надеждност до 5 човека.

"Тревогите на моите колеги и на Щаба не произтичат от това, което сме видели в храмовете, а това, което се случва извън тях", обясни шефът на Оперативния щаб и оза пореден път призова да си останем вкъщи.

Във ВМА има пациенти, които са минали 28-ия ден от хоспитализацията си и все още вирусът не е изчистен от тях, разкри ген. Венцислав Мутафчийски. Той поясни, че вирусът не минава за седмица, а е много по-опасен и изисква много грижи и ресурси. 

На въпрос от журналист за маските за бебета и деца във връзка със заповедта на министър Кирил Ананиев, ген, Мутафчийски заяви: "Не, не вие не ми задавате този въпрос".

novini.bg

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти