Таско Тасков: Клубовете трябва да обърнат внимание на това да играят повече млади български футболисти

Таско Тасков: Клубовете трябва да обърнат внимание на това да играят повече млади български футболисти

Бившият футболен съдия - Таско Тасков е на мнение, че най-популярният спорт у нас трябва да се управлява от млади и нахъсани хора, които са тясно свързани с футбола. Според него, след края на карантината, отборите у нас трябва да се обърнат към приоритетното използване на родни играчи.

"Оцеляването е много сложно в ситуация като сегашната. Никой не беше подготвен за това, което се случва в момента. Аз като човек, който е част от маркетингов отдел на футболен клуб, се старая да се самоусъвършенствам вкъщи, гледайки какво правят маркетингово най-големите клубове в Европа, разглеждайки в детайли тяхната маркетингова политика във времето в което имаше футбол".

"Като цяло, за да се запази интереса към родния ни футбол, мисля че клубовете след карантината трябва да обърнат внимание на това да играят повече млади български футболисти, да се залага на тях и да ги рекламираме пред футболната и спортна общественост в България, за да се завърнат хората по стадионите", заяви той пред "Евима спорт".

"Българския футбол трябва да се управлява от млади и нахъсани да работят хора, специалисти в маркетинга и бизнеса, но и тясно свързани с футбола, защото това е една много сложна материя. Имам предвид че във БФС в момента над 70% от хората са на преклонна възраст и нямат свежи идеи, а и физически сили за да развият футбола ни към по-добро".


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти