Крило на "червените" направи голямо дарение в Нигерия

Крило на "червените" направи голямо дарение в Нигерия

Крилото на ЦСКА-София Вив Соломон-Отабор направи голямо дарение в Нигерия. Той е помогнал на семейства от родното място на баба му, като е осигурил закупуването на основни хранителни продукти. Отабор съобщи за дарението в социалните мрежи, като публикува и видео с щастливите получатели.

"По принцип не пиша такива неща, но сега ще направя изключение. Когато бях дете, често посещавах дома на баба си. Спомням си, че тя винаги се грижеше за всеки в нейната общност и го правеше с любов и радост. Така че днес, в тези изключително трудни времена в нашите животи, реших да помогна на същата тази общност. Всяко домакинство получи 22 чувала ориз, олио, сол, вода, захар - всички базови продукти, които ние можем да си закупим без усилие. Благодарен съм за това колко далеч стигнах и че имам възможност да направя този жест. Моля ви, винаги помнете откъде сте тръгнали", написа Отабор.

Отабор: Призоваваха ме да се прибера в Англия след расисткия скандал на "Васил Левски"
Отабор: Призоваваха ме да се прибера в Англия след расисткия скандал на "Васил Левски"

24-годишният футболист е роден в Лондон от нигерийски родители. Неотдавна той даде интервю за

Guardian

, в което заяви, че е станал неколкократно жертва на расизъм в България през последните месеци. Думите на Отабор имаха доста голям отзвук и бяха цитирани от медии от различни страни в Западна Европа.

"Тема Спорт"

Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички