MotoGP отложи стартовете в Италия и Каталуня, новият сезон ще започне не по-рано от 21 юни

MotoGP отложи стартовете в Италия и Каталуня, новият сезон ще започне не по-рано от 21 юни

MotoGP отложи още две състезания за неопределен период от време заради пандемията от коронавирус, обявиха от ръководството на мотоциклетната надпревара. Стартовете за Голямата награда на Италия на "Муджело" на 31 май и надпреварата за Гран при на Каталуня на 7 юни няма да се проведат по програма. Така началото на новия сезон е отложено до 21 юни, когато е състезанието в Германия.

От началото на кампанията седем старта бяха отложени, а Гран При на Катар на 8 март беше отменен. Италия и Испания са двете държави в Европа, най-силно засегнати от пандемията. В Италия има повече от 16 хиляди смъртни случая, а в Испания – 13 хиляди.

„Продължаващата пандемия от коронавирус не позволява двете състезания да се проведат. Тъй като ситуацията остава в състояние на постоянна еволюция, новите дати за тези надпревари, както и наскоро отложените Гран При на Франция и Испания, не могат да бъдат потвърдени, докато не стане ясно кога точно ще бъде възможно провеждането на стартовете“, обяви от MotoGP и добавиха, че преработен нов календар ще бъде публикуван „веднага щом стане възможно“.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти