Хорхе Лоренсо: Няма да ми липсват оферти, ако се върна в MotoGP

Хорхе Лоренсо: Няма да ми липсват оферти, ако се върна в MotoGP

Хорхе Лоренсо е сигурен, че няма да му липсват оферти, ако някой ден реши да се завърне като титулярен пилот в Световния шампионат по мотоциклетизъм. Трикратният световен шампион в MotoGP прекрати кариерата си през миналата година след кратък престой в Хонда, а в момента е част от резервния екип на Ямаха.

Лоренсо тества за японския тим по време на тестовете в Сепанг през февруари, но тогава получи М1 със спецификациите за 2019 година. Той говори за бъдещето си в Радио Каталуня, докато се намира под карантина в Дубай:

"В момента смятам решението си за правилно, но в същото време не мога да бъда категоричен, че повече не бих пил от този кладенец. Имах дълга и успешна кариера, но също така и много контузии. Чисто икономически погледнато, имах късмета да спестя пари и да мога да изкарам по-голямата част от живота си с вършене на нещо различно".

"Иска ми се да се наслаждавам на живота и да правя нещо друго, а и карам мотор от MotoGP между 16 и 18 дни в годината. Реално получавам най-доброто от тази професия и си спестявам най-лошото. Гледам на тази работа като перфектна за мен в този момент. Ако искам обаче някога да се завърна, едва ли ще ми липсват оферти. Засега не желая да го правя и съм напълно удовлетворен от това“.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти