Тренто с трансферен удар!

Тренто с трансферен удар!

Бившият хегемон на волейбола в Италия Итас Трентино (Тренто) ще направи сериозен трансферен удар за новия сезон.

Според авторитетното бразилско издание Globo Esporte, един от най-добрите посрещачи в света Рикардо Лукарели се съгласил да премине в Тренто.

Олимпийският шампион с Бразилия от Рио 2016, който през последните няколко сезона игра за бразилския Таубате, се очаква да се присъедини към Тренто след подновяването на италианската  Суперлига, което ще стане след края на пандемията от коронавирус.

В случай на рестарт на сегашния сезона, то Лукарели ще може да помогне на новия си отбор в плейофите в Суперлигата на Италия.

„Лукарели искаше да отиде в Европа. Той дори не искаше да преговаря да остане в Таубате. Тъй като това беше желанието му, да отиде и да играе в Италия, ние приехме. Той трябва да се присъедини към новия си отбор след края на извънредното положение в Италия и когато Тренто възобнови дейността си”, заяви мениджърът на Таубате Рикардо Наваяс и допълни, че в Таубате още не са търсили заместник на Рикардо Лукарели.

28-годишният посрещач на националния отбор на Бразилия Лукарели беше един от идолите на феновете на Таубате. Той беше привлечен в клуба през 2015 година и спечели няколко титли с отбора.

Очаква се Рикардо Лукарели да подпише 2-годишен договор и да замени в Тренто американеца Аарън Ръсел, който напуска и преминава в Пиаченца.

Гледайте Лига на нациите, Шампионска лига, Световно клубно първенство, Световно първенство 2022 и още много волейбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти