Клуб напуска германската Бундеслига заради финансова криза

Клуб напуска германската Бундеслига заради финансова криза

Германската волейболна Бундеслига (VBL) при мъжете ще започне сезон 2020/2021 без ТВ Ротенбург. След почти 20 години присъствие в елитните първенства на Германия, клубът няма да кандидатства за лиценз за Първа или Втора Бундеслига за следващия сезон.

Това решение идва в резултат на финансова криза в клуба. Основна причина е пандемията от коронавирус, която силно повлия на възможностите за намиране на спонсор за следващия сезон и осигуряване на нужния бюджет за първенството. От ръководството заявяват, че са имали финансови трудности още преди старта на сезона, като сега положението се е влошило неимоверно.

В Германия се носят слухове, че и други клубове са в затруднена ситуация относно осигуряването на бюджет за следващия сезон, така че има вероятност ТВ Ротенбург да не бъде едничен случай.

Ръководството на Бундеслигата изрази готовност да се включи, ако е необходимо, в процеса на намиране на решение за клубовете в тази деликатна ситуация. Като първа стъпка за това, клубните заявления и сроковете за лицензиране за предстоящия сезон се отлагат за по-късна дата.

Още от Волейбол

Виж всички