Хърватска легенда разказа истината за проваления си трансфер в Барселона

Хърватска легенда разказа истината за проваления си трансфер в Барселона

Бившият капитан на Шахтьор (Донецк) Дарио Сърна сподели каква е причината смятаният за сигурен негов трансфер в Барселона да пропадне. През 2017 година хърватинът, който вече беше ветеран, сензационно получи оферта от каталунския гранд, но вместо това преподписа с Шахтьор.

"Взех решението със сърцето си. Не можех да изоставя Шахтьор. Тогава имаше война и не исках хората да си помислят, че бягам от клуба, защото не можем да играем в Донецк. Чувствах, че това е най-важният момент в нашия живот, на жителите на Донбас. Наясно бях колко ме обичат феновете в Донецк, аз също ги обичам. Просто не можех да си позволя да ги разочаровам. Не съжалявам, че отказах на Барса", заяви Сърна пред официалния сайт на Шахтьор.

Бившият хърватски национал игра за "миньорите" от 2003 до 2018 година, след което изкара един сезон в Каляри, а после се завърна в Шахтьор като част от треньорския щаб. Той призна, че вече планира бенефиса си, но ще се заеме по-сериозно с организацията, когато епидемията от коронавирус отмине.

"Никой не знае какво ще му предложи утрешният ден. Имаме само един живот и трябва да го изживеем пълноценно. Сега ситуацията е сложна, но пък имаме повече време за семействата си. Да бъдем позитивни. Сигурен съм, че скоро всичко ще е наред. Хората трябва да станат по-добри. Понякога не ценим това, което имаме. Рано или късно ще се върнем в Донецк. Искам да направя бенефис на "Донбас Арена". Вече съм мислил кои футболисти ще поканя. Повярвайте, това ще е празник на футбола за Украйна, Европа и света. Ще дойдат много от най-големите звезди, не само такива, с които съм играл в Шахтьор", загатна Сърна.

Още от Футбол свят

Виж всички