Анди Мъри е много тъжен заради отмяната на “Уимбълдън”

Анди Мъри е много тъжен заради отмяната на “Уимбълдън”

Британският тенисист Анди Мъри изрази тъгата си от отмяната на “Уимбълдън”, но в същото време заяви, че здравето и безопасността трябва да бъдат приоритет на фона на пандемията от коронавирус.

Организаторите на най-стария и престижен турнир от Големия шлем обявиха в сряда, че надпреварата, която трябваше да започне на 29 юни, няма да се проведе за първи път след Втората Световна война.

Мъри, който е двукратен победител на тревата в Лондон, се надяваше да направи завръщане на корта след контузията в тазобедрената става в Маями миналия месец, но сега това се отлага за неодпределено дата.

Бившият №1 в света логично е разочарован, че няма да играе на “Уимбълдън” тази година, но той е наясно, че организаторите нямат друга атлернатива.

”Разбира се, много ми е тъжно. Но като се има предвид всичко, което се случва в света сега, здравето на всички определено е най-важното. Очаквам с нетърпение да се върнем на тревата през следващата година! Надявам се, че всички ще останат в безопасност и здрави”, написа той на профила си във “Фейсбук”.

АТР и WTA обявиха, че прекратяват всичките си турнири до 13 юли, но още не е сигурно дали след тази дата сезонът ще се поднови.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти