Бранимир Грозданов: Положението е сериозно, не се знае какво ще се случи с първенството

Бранимир Грозданов: Положението е сериозно, не се знае какво ще се случи с първенството

Италия е под пълна карантина вече 23-и ден. Въпреки това пандемията от коронавирус на Апенините продължава с пълна сила, като броят на заразените и жертвите на инфекцията нараства постоянно.

Грозданов и Сора отказаха мач срещу отбора на Христо Златанов заради волейболист с температура
Грозданов и Сора отказаха мач срещу отбора на Христо Златанов заради волейболист с температура


Българският волейболист Бранимир Грозданов е в Сора, Централна Италия, където се състезава за местния Глобо Банка Пополаре дел Фрузинате. BGvolleyball.com разговаря с посрещача за ситуацията, спазват ли се мерките, наложени от властите, както и за прибирането след евентуалния край на сезона.

Каква е обстановката при вас в момента?

Намираме се в пълна изолация от повече от 20 дни. Позволено ни е само да ходим до супермаркет или аптека с предвидена за това декларация.

Как ти и съотборниците ти тренирате, за да поддържате форма?

Тренировките в залата са ни стопирани, като форма поддържаме само в домашни условия. Имаш ли наблюдения как хората в Сора възприемат ситуацията, спазват ли се мерките за безопасност?

Това, което виждам е, че карантината се спазва. Улиците са пусти - всичко е затворено, безцелно разхождащи се хора няма. 

Как се грижи клубът за играчите си? 

При обявяване на карантината, аз и отборът ми се намирахме в Пиаченца - силно засегнат град от вируса по това време. След прибирането ни в Сора, бяхме поставени под специална карантина. Тогава клубът ни доставяше по домовете всичко необходимо, както и следеше за здравословното ни състояние.

Имаш ли притеснения относно прибирането си към България - виждаме, че се затварят граници, поставят се забрани за пътуване?

Имам малко притеснение за прибирането ми в България, тъй като навсякъде положението е сериозно. Ще имам възможност да го направя, когато има пълна яснота какво ще се случи с първенството. А според това, което са ни казали, трябва да чакаме до 3 април.

Спазвайте карантината и бъдете позитивни. Не се паникьосвайте, това вреди не по-малко. Всичко ще се оправи, просто трябва време. 

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички