449 станаха установените заразени с Covid-19, новите случаи са 37

Общо 449 са потвърдените случаи на коронавирус в България. Това каза началникът на ВМА и председател на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски на редовен брифинг.

За последното денонощие са установени нови 37 случаи, от които 27 са настанени в болница. Новата област със заразени с коронавирус е Видин, където в болница е приет мъж на 56 години.

Общо изследвани са 566 проби. В София до 16 часа в сряда има 8 случая. Има един случай от Банско, който е настанен в Благоевград и един от Разлог. Общо за Благоевградска област случаите са три.

Момиче на 9 години е прието в болница във Варна. В Пловдив има жена на 53 години, и в Монтана мъж на 53 години в болницата.

Има изписани нови пациенти, общият им брой става 25. Трима от тях са от Бургас - лекар на 43 години и семейството му, един мъж от Шумен и един от Перник. Общо 18 мъже и 7 жени.


Най-младият пациент, който е изписан, е на 27 години, най-възрастният е на 80 години.

Продължава изследването на депутатите. Две са съмнителни депутатски проби.

"Във ВМА са направени 92 проби, от които има две съмнителни. Днес те ще се препотвърдят. В другата болница също са направени 92 проби, които са отрицателни. Продължава работата", заяви ген. Мутафчийски.

 

 

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти