Пламен Крумов: Футболът ни се нуждае от специалисти, а не от вечните легенди

Капитанът на Арда Пламен Крумов разказа как прекарва времето си по време на изолацията. Опитният бранител също така сподели в каква насока трябва да потегли родния футбол от тук нататък. Според него играта не бива да бъде ръководена от вечните легенди, а от подготвени специалисти.

"Задължително трябва за се спазват правилата, които са дадени от щаба начело с генерал Мутафчийски и като си останем вкъщи трябва да поддържаме форма макар и без топка. Аз си купих колело и въртя всеки ден като луд. Използвам момента да прекарам повече време с дъщеря ми и да усъвършенствам английския си език, което е много важно за всеки футболист. Знаете, футболът стана глобален и непрекъснато се налага да говориш със своите съотборници на английски", каза Крумов пред Евима Спорт.

"Трябва да се набляга на български футболисти и да се спре с привличането на некачествени чужденци. Трябва да се дава път на млади таланти но само ако си заслужат мястото. Не трябва да им се дава нищо даром. Спомням си, че за да стигна дотук и да бъда капитан на отбора си, съм преминал през всички нива на футбола, борил съм се навсякъде, за да добия авторитет и всички в отбора да ме уважават, така се изграждаш и като футболист, и като човек"

"Трябва да се залага на добри и подготвени специалисти, а не на вечните легенди, които разбират от всичко, затова апелирам футболът да започне да се управлява от хора, които са подготвени в своите области, от финансисти, маркетингови специалисти, експерти, за да вървим напред", обясни още Крумов.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти